GENEL

Bileme talimatlar , Bileme nasil Yapilir?

Bileme talimatlar

Bileme taşı, kullanılmadan önce 10 dakika kadar su içerisinde bekletilmelidir. Bileme işlemi sırasında, taş yüzeyini sürekli olarak hafifçe ıslak tutmaya özen gösterin. Bu sayede bilenen bıçak ağzı yüzeyinin yeterli seviyede soğutulması sağlanmış olur.

 

Çift tarafı bilenmiş namlular

a. Namlunun bir yüzünü bileme taşının üzerine yerleştirin.
b. Bıçak namlusunun uç kısmından başlayın. Bıçağı bileme taşına 15 derecelik açı yapacak şekilde yerleştirdikten sonra, namlu kısmının ağzını hafifçe bastırarak ileriden geriye doğru hareket ettirin. Pürüzsüz bir kenar elde edene kadar bu işlemi sürdürün.
c. Bıçağı çevirin ve yukarıda açıklanan şekilde namlunun diğer yüzünü bileyin. Namlunun her iki yanında da aynı sayıda bileme hareketi yapmaya dikkat edin. Ayrıca simetrik bir biçimde bilenmiş bir bıçak ağzı elde edebilmek için sürekli aynı açıda bileme yapılması önemlidir.
d. Bıçak ve bileme taşını sıcak suda dikkatlice yıkayın.

 

Tek tarafı bilenmiş namlular

a. Önce namlunun bilenmiş olan yüzünü bileme taşının üzerine yerleştirin.
b. Bıçak namlusunun uç kısmından başlayın. Bıçağı bileme taşına 45° derecelik açı yapacak şekilde yerleştirdikten sonra, namlu kısmının ağzını hafifçe bastırarak ileriden geriye doğru hareket ettirin. Pürüzsüz bir kenar elde edene kadar bu işlemi sürdürün.
c. Bıçağı çevirin. Namlunun bu yüzünü bileme taşının üzerine düz biçimde yatırın ve bıçak ağzının diğer tarafını bilediğiniz şekilde – ancak bu tarafta diğer yüze uyguladığınız bileme sayısının 1/10’u kadar – işlemi tekrar edin.
d. Bıçak ve bileme taşını sıcak suda dikkatlice yıkayın.

Bir yanıt yazın